Οι 10 τροφές που μπορεί να μας αρρωστήσουν πιο εύκολα
Μάθετε ποιες τροφές είναι πιο επικίνδυνες για την πρόκληση δηλητηριάσεων και τη δημιουργία διαταραχών στην υγεία του καταναλωτή, σύμφωνα με τις εκθέσεις υγειονομικών φορέων.
Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια ανεπιθύμητη και δυνητικά απειλητική για τη ζωή εμπειρία. Αλλά κάποιες φορές, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση, εν μέρει επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σχετικά σπάνια.
Το να μάθουμε ποια τρόφιμα είναι δυνητικά επικίνδυνα μπορεί να βοηθήσει.
Υγειονομικοί φορείς, έχουν δημοσιεύσει λίστες των τροφίμων που έχουν συνδεθεί με κρούσματα δηλητηρίασης από το 1990 και περιλαμβάνουν θαλασσινά, γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα, αλλά όχι κρέας.
Να είστε ενήμεροι για τον κίνδυνο, αλλά μην απορρίπτετε εντελώς αυτά τα είδη τροφίμων από το τραπέζι σας. Βρίσκονται παντού και είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, λένε οι ειδικοί. Αρκεί να ξέρουμε να τα ξεχωρίζουμε.
Φυλλώδη λαχανικά
Mπορεί το μαρούλι, το λάχανο, το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, η ρόκα και τα σέσκουλα, να είναι τα αγαπημένα σας λαχανικά για σαλάτα, αλλά έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ασθένειας από αυτά.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπορεί να μολυνθούν από λιπάσματα, βρώμικο νερό, ή από άπλυτα χέρια, πριν ακόμη τα αγοράσετε.
Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε, πλένετε καλά τα λαχανικά και αποτρέψτε τη μόλυνση από άλλες τροφές που θα βρεθούν κοντά τους, όπως τα κρέατα, πλένοντας καλά τα χέρια σας και χρησιμοποιώντας διαφορετικές σανίδες κοπής.
Αυγά
Αυτή η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, έχει συνδεθεί (από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA) με 352 κρούσματα δηλητηριάσεων από το 1990, τις περισσότερες φορές εξαιτίας του βακτηρίου Salmonella.
Via
Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια ανεπιθύμητη και δυνητικά απειλητική για τη ζωή εμπειρία. Αλλά κάποιες φορές, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση, εν μέρει επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σχετικά σπάνια.
Το να μάθουμε ποια τρόφιμα είναι δυνητικά επικίνδυνα μπορεί να βοηθήσει.
Υγειονομικοί φορείς, έχουν δημοσιεύσει λίστες των τροφίμων που έχουν συνδεθεί με κρούσματα δηλητηρίασης από το 1990 και περιλαμβάνουν θαλασσινά, γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα, αλλά όχι κρέας.
Να είστε ενήμεροι για τον κίνδυνο, αλλά μην απορρίπτετε εντελώς αυτά τα είδη τροφίμων από το τραπέζι σας. Βρίσκονται παντού και είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, λένε οι ειδικοί. Αρκεί να ξέρουμε να τα ξεχωρίζουμε.
Φυλλώδη λαχανικά
Mπορεί το μαρούλι, το λάχανο, το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, η ρόκα και τα σέσκουλα, να είναι τα αγαπημένα σας λαχανικά για σαλάτα, αλλά έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ασθένειας από αυτά.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπορεί να μολυνθούν από λιπάσματα, βρώμικο νερό, ή από άπλυτα χέρια, πριν ακόμη τα αγοράσετε.
Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε, πλένετε καλά τα λαχανικά και αποτρέψτε τη μόλυνση από άλλες τροφές που θα βρεθούν κοντά τους, όπως τα κρέατα, πλένοντας καλά τα χέρια σας και χρησιμοποιώντας διαφορετικές σανίδες κοπής.
Αυγά
Αυτή η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, έχει συνδεθεί (από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA) με 352 κρούσματα δηλητηριάσεων από το 1990, τις περισσότερες φορές εξαιτίας του βακτηρίου Salmonella.
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :