Η συνταγή της Ημέρας
Τηγανιά ΜακεδονίαςΥλικά συνταγής:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές1 πράσο κομμένο σε ροδέλες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό¾ φλιτζ. ελαιόλαδο1 κ.γ. μπούκοβοαλάτιπιπέρι Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας. cooklos.gr
Via
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές1 πράσο κομμένο σε ροδέλες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό¾ φλιτζ. ελαιόλαδο1 κ.γ. μπούκοβοαλάτιπιπέρι Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας. cooklos.gr
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :