Υπέροχο Λαχανόρυζο!!!
Ένα φαγάκι ταπεινό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
Υλικά για 4-5 μερίδες:
Μισό μέτριο λάχανο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα
3-4 κουταλιές πελτές
2 φλυτζάνια ρύζι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Εκτέλεση Κόβουμε το λάχανο σε φέτες και μετά σε μέτρια κομμάτια.
Το πλένουμε καλά σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε ροδέλες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Σε 10 λεπτά προσθέτουμε αλατοπίπερο, κύμινο, το μαϊντανό, τον πελτέ και 2 κούπες ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου
ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Ελέγχουμε πότε-πότε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το λάχανο προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ρύζι να μαγειρευτεί καλά.
Προσοχή σε αυτή τη φάση γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο!
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα
και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι. bettyscuisine
Via
Υλικά για 4-5 μερίδες:
Μισό μέτριο λάχανο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα
3-4 κουταλιές πελτές
2 φλυτζάνια ρύζι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Εκτέλεση Κόβουμε το λάχανο σε φέτες και μετά σε μέτρια κομμάτια.
Το πλένουμε καλά σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε ροδέλες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Σε 10 λεπτά προσθέτουμε αλατοπίπερο, κύμινο, το μαϊντανό, τον πελτέ και 2 κούπες ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου
ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Ελέγχουμε πότε-πότε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το λάχανο προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ρύζι να μαγειρευτεί καλά.
Προσοχή σε αυτή τη φάση γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο!
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα
και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι. bettyscuisine
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :