Λαχταριστή πρασοτυρόπιτα!
Εύκολη και πεντανόστιμη πίτα
Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου, αξίζει να την δοκιμάσουν!! Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 πράσα
2 κρεμμύδια
100 γρ ζαμπόν
100 γρ φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Άνιθος
Εκτέλεση Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, και την φέτα σε κομματάκια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σωτάρουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, τη φέτα σε μικρά κομμάτια, ελάχιστο αλάτι (γιατί έχουν αρκετό η φέτα και το ζαμπόν), πιπέρι και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Καλύπτουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Τρώγεται ωραιότατα και κρύα! Καλή επιτυχία! bettyscuisine
Via
Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου, αξίζει να την δοκιμάσουν!! Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 πράσα
2 κρεμμύδια
100 γρ ζαμπόν
100 γρ φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Άνιθος
Εκτέλεση Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, και την φέτα σε κομματάκια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σωτάρουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, τη φέτα σε μικρά κομμάτια, ελάχιστο αλάτι (γιατί έχουν αρκετό η φέτα και το ζαμπόν), πιπέρι και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Καλύπτουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Τρώγεται ωραιότατα και κρύα! Καλή επιτυχία! bettyscuisine
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :