Ο Άκης μαγειρεύει... χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα!

O Άκης Πετρετζίκης είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα παιδιά και

κορυφαίους "ΣΕΦ" της σύγχρονης γεννιάς! Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε

μία ακόμη από τις υπέροχες συνταγές του για την οποία προτείνουμε

μάλιστα να χρησιμοποιήσετε... Ελληνικό Μέλι Μάνης! Βάζουμε το μπούτι σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό.

Βάζουμε

μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τα

γαρύφαλα και

τη δάφνη. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε λίγο

τη φωτιά, ώστε

να σιγοβράσει για περίπου 2 1/2 ώρες, συμπληρώνοντας

νερό αν χρειαστεί

και ξαφρίζοντας ανά μισή ώρα (πρέπει να φτάσει τους

69 βαθμούς στο

κέντρο). Προσεκτικά βγάζουμε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη

για μισή

ώρα, να κρυώσει. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε

σε ένα

μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να

διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρούμε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί. Αλείφουμε με τη μουστάρδα το ρολό και

βάζουμε

5 λεπτά στον φούρνο. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύνουμε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά 10

λεπτά (περίπου 3-4 φορές). Σερβίρουμε. Υλικά 2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ

1 στικ κανέλας

20 κόκκοι πιπεριού

20 κόκκοι κόλιανδρου

2 φύλλα δάφνη

5

γαρίφαλα

100 γραμμάρια πικάντικη μουστάρδα

Για το γλάσο : 250γρ. μαύρη ζάχαρη και 250γρ. μέλι Μικρά μυστικά

Μπορείτε μέσα στο ταψί, κάτω από τη σχάρα, να βάλετε λαχανικά της

επιλογής σας (καρότα, κολοκυθάκια,πατάτες). Θα ψηθούν μέσα στο γλάσο και θα γίνουν πεντανόστιμα... Το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων, με τις ανεκτίμητες θεραπευτικές και

θρεπτικές ιδιότητες, περιέχει πάνω από 70 διαφορετικές ουσίες

απαραίτητες για

τον οργανισμό μας. Από την εποχή του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, το μέλι

θεωρείται ως απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό για την θρεπτική του

αξία και

τις ευεργετικές του ιδιότητες για αντοχή, ζωτικότητα, και

μακροβιότητα.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :