Mαστιχάκια σιροπιαστά Σύρου!
άμα φας μια φορά μετά δεν τα ξεχνάς ποτέ….!!!
Τα μαστιχάκια είναι μια σπεσιαλιτέ της Σύρου που μοιάζουν με σάμαλι τυλιγμένο μέσα σε φύλλο. Ε, άμα φας μια φορά μετά δεν τα ξεχνάς ποτέ….!!! Υλικά για ένα ταψάκι Διαστάσεων: 25Χ35εκ. 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με λίγο σπορέλαιο (για το άλειμμα των φύλλων)
Για το σιρόπι
2 ½ κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό λεμόνι χυμός 1 σφηνάκι ανθόνερο Για τη γέμιση
2 αβγά κούπα ζάχαρη κούπα αμύγδαλο τριμμένο κούπα αλεύρι κούπα σιμιγδάλι χοντρό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη κρασοπότηρο ανθόνερο κούπα βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κούπα γάλα Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη.
Στην αρχή ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφού πάρει βράση, περιμένετε 8 λεπτά. Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο και βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε τη φωτιά και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνοντας το σιρόπι να κρυώσει. Aνακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, την κοπανισμένη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα.
Προσθέτετε το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα του αμυγδάλου εναλλάξ με το γάλα και το ανθόνερο.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.
Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο η γέμιση για ένα δίωρο ώστε να σφίξει.
Θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του τυλίγματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση και τα στοιβάζετε όλες τις λωρίδες μαζί.
Ύστερα παίρνετε ανά δύο τις λωρίδες των φύλλων τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους από δύο κουταλιές σούπας γέμιση.
Φέρνετε τα πλαϊνά των φύλλων πάνω από τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί.
Μην στριμώξετε τα ρολάκια πάρα πολύ μέσα στο ταψί γιατί φουσκώνει η γέμιση και κολλάνε. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε καλά τα μαστιχάκια από πάνω και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς του λίγο λίγο με κουτάλα σε τρεις δόσεις. Μόλις πιουν την πρώτη συνεχίζετε με τη δεύτερη και την τελευταία δόση. Αφήνετε τα μαστιχάκια να απορροφήσουν καλά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. sweetly
Via
Τα μαστιχάκια είναι μια σπεσιαλιτέ της Σύρου που μοιάζουν με σάμαλι τυλιγμένο μέσα σε φύλλο. Ε, άμα φας μια φορά μετά δεν τα ξεχνάς ποτέ….!!! Υλικά για ένα ταψάκι Διαστάσεων: 25Χ35εκ. 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με λίγο σπορέλαιο (για το άλειμμα των φύλλων)
Για το σιρόπι
2 ½ κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό λεμόνι χυμός 1 σφηνάκι ανθόνερο Για τη γέμιση
2 αβγά κούπα ζάχαρη κούπα αμύγδαλο τριμμένο κούπα αλεύρι κούπα σιμιγδάλι χοντρό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη κρασοπότηρο ανθόνερο κούπα βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κούπα γάλα Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη.
Στην αρχή ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφού πάρει βράση, περιμένετε 8 λεπτά. Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο και βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε τη φωτιά και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνοντας το σιρόπι να κρυώσει. Aνακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, την κοπανισμένη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα.
Προσθέτετε το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα του αμυγδάλου εναλλάξ με το γάλα και το ανθόνερο.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.
Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο η γέμιση για ένα δίωρο ώστε να σφίξει.
Θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του τυλίγματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση και τα στοιβάζετε όλες τις λωρίδες μαζί.
Ύστερα παίρνετε ανά δύο τις λωρίδες των φύλλων τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους από δύο κουταλιές σούπας γέμιση.
Φέρνετε τα πλαϊνά των φύλλων πάνω από τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί.
Μην στριμώξετε τα ρολάκια πάρα πολύ μέσα στο ταψί γιατί φουσκώνει η γέμιση και κολλάνε. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε καλά τα μαστιχάκια από πάνω και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς του λίγο λίγο με κουτάλα σε τρεις δόσεις. Μόλις πιουν την πρώτη συνεχίζετε με τη δεύτερη και την τελευταία δόση. Αφήνετε τα μαστιχάκια να απορροφήσουν καλά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. sweetly
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :