34 Tips & Tricks για την κουζίνα
όλα για την νοικοκυρά...
1. Για να απομακρύνετε τυχόν δυσάρεστες οσμές από ένα στρώμα, ρίξτε σε όλη την επιφάνειά του μαγειρική σόδα, αφήστε τη για 24 ώρες και έπειτα καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα. 2. Βράσατε αβγά; Μην πετάξετε το νερό. Αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε με αυτό τα φυτά σας. Το συγκεκριμένο νερό περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. 3. Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες των φρούτων στα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα ή λευκό ξύδι. 4. Αποφύγετε να βάλετε τα εσπεριδοειδή ή της ντομάτες στο ψυγείο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αλλοιώσουν το άρωμα και τη γεύση τους.
5. Για να κρατήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι όταν το ανοίγετε πρώτη φορά.
6. Αν σας έχει απομείνει κρασί, παγώστε το σε παγοθήκες για εύκολη προσθήκη σε σούπες και σάλτσες. 7. Μετά το βράσιμο των ζυμαρικών ή της πατάτας, καταψύξτε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά του σπιτιού σας, το νερό περιέχει θρεπτικά συστατικά που τα φυτά σας θα αγαπήσουν. 8. Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι φρέσκου σέλινου στην σακούλα και κλείστε το. 9. Για καμένο ρύζι, τοποθετήστε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί πάνω από το ρύζι για 5-10 λεπτά γι ανα πάρει την καμένη γεύση.
10. Μην αποθηκεύετε τις μπανάνες σας σε μια δέσμη ή σε ένα μπολ με άλλα φρούτα. Διαχωρίστε τις από το κοτσάνι και τοποθετήστε το κάθε φρούτο σε διαφορετική θέση. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση των άλλων φρούτων. Ο διαχωρισμός τους θα τις κρατήσει φρέσκιες. 11. Κατά αποθηκεύετε τα μπολάκια τροφίμων, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίζουν 12.
Όταν φτιάχνετε σούπα, σάλτσα, ή φαγητό κατσαρόλας, για να μην καταλήξει
πολύ λιπαρό, ρίξτε ένα παγάκι. Ο πάγος θα προσελκύσει το λίπος, το
οποίο μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε. 13. Για να διατηρήσετε ζεστά για αρκετή ώρα τα αβγά που μόλις βράσατε, βάλτε τα μέσα στο γάντι του φούρνου. 14. Τα φρέσκα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα αν βάλετε ανάμεσά τους μερικές σκελίδες σκόρδο. 15. Φτιάξτε ένα αρωματικό χώρου, αξιοποιώντας το μπουκαλάκι από το άρωμα που μόλις σας τελείωσε. Απλά ρίξτε στο μπουκάλι λίγο χονδρό αλάτι, αφήστε το ανοικτό και κουνάτε κάθε τόσο το δοχείο. 16. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τρίψετε τυρί, λαδώστε πρώτα τον τρίφτη. Έτσι τα τρίμματα του τυριού δεν θα κολλούν στις τρύπες και ο τρίφτης θα καθαριστεί ευκολότερα. 17. Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο ψάρι βάλτε το σε μια λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Το γάλα θα πάρει την άσχημη μυρωδιά και θα γίνει σαν φρέσκο. 18. Οι λεκέδες από γράσο στα χέρια και στα ρούχα βγαίνουν με σαμπουάν ή αφρόλουτρο. 19. Για να καθαρίσουμε την τσαγιέρα που έχει μαυρίσει βράζουμε δύο πατάτες και με αυτό το νερό την πλένουμε. 20. Για να ξηλώσετε ένα παλιό πουλόβερ πρώτα το βουτάμε σε σαπουνάδα. 21. Αν μυρίζουν τα χέρια σκόρδο τρίψτε τα με μαϊδανό – σέλινο. 22. Αν θέλετε να μακρύνετε ένα ρούχο και φαίνεται το σημάδι του στριφώματος το βουρτσίζουμε με λευκό ξύδι και σιδέρωμα με χλιαρό σίδερο. 23. Εάν το σίδερο σκουριάσει αλοίψτε το με αγνό λάδι για 12 ώρες και μετά τρίψτε το με ένα πανί. 24. Για να καθαρίσετε την σκουριά από την μπανιέρα, τρίψτε το σημείο με κόκκινο ξύδι ζεστό. 25. Θέλετε τα σκεύη της κουζίνας να αστράφτουν, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λευκαντικό ρούχων. 26. Αν τα παλιά σεντόνια ή τραπεζομάντιλα έχουν κιτρινίσει βάλτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Εχετε βάλει σε ένα ντουλάπι ψιλοκομμένα τσόφλια αυγών και αφήστε τα όλη τη νύχτα. 27. Για να μην μαυρίσουν τα κρεμμύδια
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται. 28. Για πιο μαλακό κρέας
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη. 29. Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι. 30. Πως μαλακώνει το χταπόδι
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού. 31. Για ρύζι σπυρωτό
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού. 32. Για να μη βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ
Πριν τις τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι. 33. Βάλτε ζάχαρη στην πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό. 34. Πως να διατηρήσετε τη φέτα
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι. neadiatrofis
Via
1. Για να απομακρύνετε τυχόν δυσάρεστες οσμές από ένα στρώμα, ρίξτε σε όλη την επιφάνειά του μαγειρική σόδα, αφήστε τη για 24 ώρες και έπειτα καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα. 2. Βράσατε αβγά; Μην πετάξετε το νερό. Αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε με αυτό τα φυτά σας. Το συγκεκριμένο νερό περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. 3. Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες των φρούτων στα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα ή λευκό ξύδι. 4. Αποφύγετε να βάλετε τα εσπεριδοειδή ή της ντομάτες στο ψυγείο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αλλοιώσουν το άρωμα και τη γεύση τους.
5. Για να κρατήσετε το γάλα σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι όταν το ανοίγετε πρώτη φορά.
6. Αν σας έχει απομείνει κρασί, παγώστε το σε παγοθήκες για εύκολη προσθήκη σε σούπες και σάλτσες. 7. Μετά το βράσιμο των ζυμαρικών ή της πατάτας, καταψύξτε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά του σπιτιού σας, το νερό περιέχει θρεπτικά συστατικά που τα φυτά σας θα αγαπήσουν. 8. Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι φρέσκου σέλινου στην σακούλα και κλείστε το. 9. Για καμένο ρύζι, τοποθετήστε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί πάνω από το ρύζι για 5-10 λεπτά γι ανα πάρει την καμένη γεύση.
10. Μην αποθηκεύετε τις μπανάνες σας σε μια δέσμη ή σε ένα μπολ με άλλα φρούτα. Διαχωρίστε τις από το κοτσάνι και τοποθετήστε το κάθε φρούτο σε διαφορετική θέση. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση των άλλων φρούτων. Ο διαχωρισμός τους θα τις κρατήσει φρέσκιες. 11. Κατά αποθηκεύετε τα μπολάκια τροφίμων, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίζουν 12.
Όταν φτιάχνετε σούπα, σάλτσα, ή φαγητό κατσαρόλας, για να μην καταλήξει
πολύ λιπαρό, ρίξτε ένα παγάκι. Ο πάγος θα προσελκύσει το λίπος, το
οποίο μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε. 13. Για να διατηρήσετε ζεστά για αρκετή ώρα τα αβγά που μόλις βράσατε, βάλτε τα μέσα στο γάντι του φούρνου. 14. Τα φρέσκα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα αν βάλετε ανάμεσά τους μερικές σκελίδες σκόρδο. 15. Φτιάξτε ένα αρωματικό χώρου, αξιοποιώντας το μπουκαλάκι από το άρωμα που μόλις σας τελείωσε. Απλά ρίξτε στο μπουκάλι λίγο χονδρό αλάτι, αφήστε το ανοικτό και κουνάτε κάθε τόσο το δοχείο. 16. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τρίψετε τυρί, λαδώστε πρώτα τον τρίφτη. Έτσι τα τρίμματα του τυριού δεν θα κολλούν στις τρύπες και ο τρίφτης θα καθαριστεί ευκολότερα. 17. Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο ψάρι βάλτε το σε μια λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Το γάλα θα πάρει την άσχημη μυρωδιά και θα γίνει σαν φρέσκο. 18. Οι λεκέδες από γράσο στα χέρια και στα ρούχα βγαίνουν με σαμπουάν ή αφρόλουτρο. 19. Για να καθαρίσουμε την τσαγιέρα που έχει μαυρίσει βράζουμε δύο πατάτες και με αυτό το νερό την πλένουμε. 20. Για να ξηλώσετε ένα παλιό πουλόβερ πρώτα το βουτάμε σε σαπουνάδα. 21. Αν μυρίζουν τα χέρια σκόρδο τρίψτε τα με μαϊδανό – σέλινο. 22. Αν θέλετε να μακρύνετε ένα ρούχο και φαίνεται το σημάδι του στριφώματος το βουρτσίζουμε με λευκό ξύδι και σιδέρωμα με χλιαρό σίδερο. 23. Εάν το σίδερο σκουριάσει αλοίψτε το με αγνό λάδι για 12 ώρες και μετά τρίψτε το με ένα πανί. 24. Για να καθαρίσετε την σκουριά από την μπανιέρα, τρίψτε το σημείο με κόκκινο ξύδι ζεστό. 25. Θέλετε τα σκεύη της κουζίνας να αστράφτουν, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λευκαντικό ρούχων. 26. Αν τα παλιά σεντόνια ή τραπεζομάντιλα έχουν κιτρινίσει βάλτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Εχετε βάλει σε ένα ντουλάπι ψιλοκομμένα τσόφλια αυγών και αφήστε τα όλη τη νύχτα. 27. Για να μην μαυρίσουν τα κρεμμύδια
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται. 28. Για πιο μαλακό κρέας
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη. 29. Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι. 30. Πως μαλακώνει το χταπόδι
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού. 31. Για ρύζι σπυρωτό
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού. 32. Για να μη βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ
Πριν τις τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι. 33. Βάλτε ζάχαρη στην πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό. 34. Πως να διατηρήσετε τη φέτα
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι. neadiatrofis
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :