Γιαουρτοκεφτέδες

Νόστιμοι γιαουρτοκεφτέδες!

Υλικά

Για 8-10

ξύσµα από 1 λεµόνι

ξύσµα από 1 πορτοκάλι µατσάκι µυρώνια ψιλοκοµµένα

λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι άσπρο ή μαύρο

ελαιόλαδο για τη συντήρηση

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό

Ξύσµα από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)

Εκτέλεση Σε ένα μεταλλικό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι µε το αλάτι, το τοποθετούμε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουμε σφιχτά.

Το κρεμάμε κάπου να στραγγίξει και ρίχνουμε ένα σκεύος από κάτω για να μαζεύει τα υγρά.

Το αφήνουμε για 10-12 ώρες να στραγγίξει εντελώς.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ανοίγουμε το τουλπάνι και δοκιμάζουμε αν το μείγμα πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες.

Αν είναι υγρό, το κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε για λίγες ώρες ακόμα.

Όταν είναι έτοιμο το γιαούρτι, το ανακατεύουμε µε το ξύσµα από λεµόνι, πορτοκάλι και λάιµ, τα µυρώνια, το πιπέρι και πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες.

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και γεµίζουµε το σκεύος µε ελαιόλαδο.

Τρώγονται κρύοι και διατηρούνται στο ψυγείο.

boro

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :