Λαδένια ή λαδόπιτα από την Κίμωλο!
Πανεύκολη, υπέροχη και πολύ νόστιμη!!!
Υλικά: Για την ζύμη 750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 4 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 κ.γ ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι 1 ποτήρι χλιάρο νερό περίπου(όσο πάρει) 3 ώριμες ντομάτες 2 χρωματιστές πιπεριές 2 ξερά κρεμμύδια Ελιές ψιλοκομμένες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ρίγανη αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη και τις 4 κ.σ ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας
Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ωρα
Αφαιρούμε απο τις ντομάτες τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρούς κυβους.Επίσης σε μικρούς κύβους κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Λαδώνουμε ενα μεγάλο ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την ζύμη
Τοποθετούμε απο πάνω τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τις ελιές,αλατοπιπερώνουμε καιπασπαλίζουμε με ρίγανη
Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. olgascuisine
Via
Υλικά: Για την ζύμη 750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 4 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 κ.γ ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι 1 ποτήρι χλιάρο νερό περίπου(όσο πάρει) 3 ώριμες ντομάτες 2 χρωματιστές πιπεριές 2 ξερά κρεμμύδια Ελιές ψιλοκομμένες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ρίγανη αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη και τις 4 κ.σ ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας
Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ωρα
Αφαιρούμε απο τις ντομάτες τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρούς κυβους.Επίσης σε μικρούς κύβους κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Λαδώνουμε ενα μεγάλο ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την ζύμη
Τοποθετούμε απο πάνω τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τις ελιές,αλατοπιπερώνουμε καιπασπαλίζουμε με ρίγανη
Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. olgascuisine
Via
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :