Τι να κάνετε όταν «ζαχαρώνει» το μέλι

Το «ζαχαρωμένο» μέλι δεν είναι αλλοιωμένο. Αντίθετα, η διαδικασία κατά

την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει,

χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα. Για να

απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται, αρκεί να το βάλετε

σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό,

στους 45-55 βαθμούς. Προσοχή, όμως! Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα

αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Για να

καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύεστε το μέλι σε χώρο

δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.

vita.gr

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :