Βρήκαν 96 ακατάλληλα αρνιά στην αγορά του Πειραιά

Στη δέσμευση 96 αρνιών συνολικού βάρους 1.200 κιλών, προέλευσης Βουλγαρίας, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, στη κεντρική…

κρεαταγορά του Ρέντη. Τα συγκεκριμένα σφάγια δεσμεύτηκαν καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου δεν ήταν ευκρινείς, αλλά ελλιπείς και ασαφείς, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επίσης, σε κρεοπωλείο στην περιοχή της Νίκαιας, κατά διενεργηθέντα υγειονομικό έλεγχο, οι ελεγκτές δέσμευσαν για τους ίδιους λόγους ακόμη 10 αρνιά, επίσης προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικού καθαρού βάρους 100 κιλών. Η περαιτέρω τύχη των δεσμευμένων αρνιών, θα κριθεί σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς.

Στο μεταξύ εντατικούς καθημερινούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα εξής: Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).

Επίσης, η έκθεση σφάγιων αμνοεριφίων εκτός ψυκτικών θαλάμων απαγορεύεται ακόμη και αν βρίσκονται εντός του χώρου του καταστήματος πώλησης. Απαγορεύεται η πώληση συκωταριών και εντέρων που έχουν αποψυχθεί, ενώ οι νωπές συκωταριές και τα έντερα δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και στα έντομα.

Εξάλλου, η μεταφορά των κρεάτων επιτρέπεται μόνο με οχήματα-ψυγεία εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :