Λαβρόφ-Σταϊνμάγερ για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ συζήτησαν σήμερα σχετικά με την κράτηση στο έδαφος της Ουκρανίας στρατιωτικών παρατηρητών του Οργανισμού για την…

Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη συνδιάλεξη, αναφέροντας απλώς ότι έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Γερμανίας κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) οι οποίοι κρατούνται όμηροι στην πόλη Σλαβιάνσκ τις τελευταίες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι το Βερολίνο καταδικάζει την απαγωγή των μελών της ομάδας, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και τέσσερις Γερμανοί στρατιωτικοί, αποκαλώντας την ενέργεια αυτή «μια αδικαιολόγητη παραβίαση του νόμου».

Η απελευθέρωση του ενός από τους οκτώ ομήρους για ιατρικούς λόγους είναι «ένα θετικό βήμα», αλλά και υπόλοιποι επτά πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι «άμεσα, χωρίς όρους και σώοι», υπογράμμισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ζητούμε από τη ρωσική κυβέρνηση να ενεργήσει δημόσια και εσωτερικά για να επιτύχει την απελευθέρωσή της, να αποστασιοποιηθεί σαφώς από τέτοιες ενέργειες και να χρησιμοποιήσει την επιρροή τους στους φιλορώσους δράστες [της απαγωγής] και τις δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :