Έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού σήμερα κιόλας
Ακόμη και ο γιατρός σας δεν εκφράζει ανησυχίες για την υγεία της καρδιάς σας, σε καμία περίπτωση δε θα σας κάνει κακό να πάρετε μερικά προληπτικά μέτρα ώστε να αποφύγετε ένα επικίνδυνο εγκεφαλικό.
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke δείχνει πως υπάρχει μια απλή, καθημερινή συνήθεια που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι γνωστό πως θωρακίζει την υγεία μας ενάντια σε δεκάδες ασθένειες.
Η πρόσφατη επισκόπηση περιελάμβανε τεράστιο όγκο δεδομένων από ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη της υγιεινής διατροφής, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Είκοσι παλαιότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία τα τελευταία 19 χρόνια και αφορούσαν σε περισσότερα από 760.000 αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της νέας έρευνας.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως μόλις 200 γραμμάρια φρούτων την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 32%. Αντίστοιχη ποσότητα λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο κατά 11%. Τα οφέλη αυξάνονται αναλογικά όσο αυξάνονται και τα γραμμάρια που καταναλώνουμε καθημερινά.
Εάν καταναλώνουμε καθημερινά 600 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών τότε οι παγκόσμιοι δείκτες για το ισχαιμικό εγκεφαλικό μπορούν να μειωθούν κατά 19%.
Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προλαμβάνουν την υπέρταση, τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή (παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια).
Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα βασικότερα αίτια θανάτου κι έτσι οποιαδήποτε αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Πηγή
Via
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke δείχνει πως υπάρχει μια απλή, καθημερινή συνήθεια που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.
Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι γνωστό πως θωρακίζει την υγεία μας ενάντια σε δεκάδες ασθένειες.
Η πρόσφατη επισκόπηση περιελάμβανε τεράστιο όγκο δεδομένων από ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη της υγιεινής διατροφής, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Είκοσι παλαιότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία τα τελευταία 19 χρόνια και αφορούσαν σε περισσότερα από 760.000 αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της νέας έρευνας.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως μόλις 200 γραμμάρια φρούτων την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 32%. Αντίστοιχη ποσότητα λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο κατά 11%. Τα οφέλη αυξάνονται αναλογικά όσο αυξάνονται και τα γραμμάρια που καταναλώνουμε καθημερινά.
Εάν καταναλώνουμε καθημερινά 600 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών τότε οι παγκόσμιοι δείκτες για το ισχαιμικό εγκεφαλικό μπορούν να μειωθούν κατά 19%.
Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προλαμβάνουν την υπέρταση, τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή (παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια).
Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα βασικότερα αίτια θανάτου κι έτσι οποιαδήποτε αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Πηγή
Via
Labels
FOTO ΑΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :