Κορμός ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα – Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό!
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό! Μπορείτε να το παραλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέτοντας όχι μόνο ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας αλλά και ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό σύκο.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα, τύπου πτιμπέρ
1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
1 πλάκα βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουβερτούρες
3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί)
λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με
την κουβερτούρα.
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο,
σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτουμε όπως και χοντροκομμένα καρύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Σε ένα μακρόστενο πιρέξ βάζουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μίγμα το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή
Via
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα, τύπου πτιμπέρ
1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
1 πλάκα βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουβερτούρες
3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί)
λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με
την κουβερτούρα.
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο,
σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτουμε όπως και χοντροκομμένα καρύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Σε ένα μακρόστενο πιρέξ βάζουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μίγμα το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή
Via
Labels
FOTO ΑΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :