Η Όπερα της Ρώμης απολύει χορωδία και ορχήστρα

Το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου της Όπερας της Ρώμης αποφάσισε να απολύσει τα 182 μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του, λόγω της βεβαρημένης οικονομικής του κατάστασης.

Το παθητικό του θεάτρου, αναφέρουν δημοσιεύματα,…

ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της διοίκησης του θεάτρου και του δημάρχου της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο είναι να επιλεγούν εξωτερικοί μουσικοί και τραγουδιστές όπερας για να εξοικονομηθούν 3,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση σε όπερα της Ιταλίας.

Αντιδρούν μουσικοί και συνδικάτα Το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο Cgil, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη».

Ζήτησε από τους ανθρώπους του πολιτισμού να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τους απολυθέντες. Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση… Θα δώσουμε μάχη για να ανατρέψουμε την απόφαση, διότι κερδίσαμε τις θέσεις μας με διεθνείς διαγωνισμούς», δήλωσαν στους δημοσιογράφους μέλη της ορχήστρας.

Πολλοί μουσικοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη, για να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία μπροστά στο θέατρο.

Ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Μούτι αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να λύσει την συνεργασία του με την Όπερα της Ρώμης «διότι εξέλιπαν πλέον οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την συνέχισή της».

Μένει να εξακριβωθεί αν την 27η Νοεμβρίου η Όπερα της Ρώμης θα ανεβάσει την Άιντα του Τζουζέπε Βέρντι με νέο διευθυντή ορχήστρας ή αν οι παραστάσεις θα ακυρωθούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :