Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ...

Η διατροφή αποτελεί σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα της υγείας όσων πάσχουν από υπέρταση. Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει... να αποφεύγουν το νάτριο, δηλαδή τις τροφές με αλάτι. Αντιθέτως, πρέπει να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κάλιο, το οποίο ελαττώνει την αρτηριακή πίεση. Η ελάχιστη ποσότητα καλίου που χρειάζεται ένας άνθρωπος

καθημερινά είναι πάνω από 2.000 mg. Υπολογίζεται όμως ότι χρειάζεται

4.000-5.000 mg ημερησίως, για να έχει προστασία από την υπέρταση. Το κάλιο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια και στα δημητριακά. Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια πατάτες περιέχουν 650 mg κάλιο, μία

μπανάνα (120 γραμ.) περιέχει 480 mg κάλιο, μία φέτα καρπούζι (400 γραμ.) περιέχει 400 mg κάλιο, 100 γραμμάρια σπανάκι περιέχουν 230 mg κάλιο,

100 γραμμάρια μήλα περιέχουν 88 mg κάλιο 150 γραμμάρια δημητριακά

πρωινού με πίτουρο περιέχουν 810 mg κάλιο και μια φέτα μαύρο ψωμί

περιέχει 76 mg κάλιο. Παράλληλα το συνολικό νάτριο που λαμβάνει καθημερινά ένας άνθρωπος

δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2.400 mg για τους ενήλικες (ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι περιέχει 2.300 νατρίου). Πηγή:

http://www.onmed.gr/ygeia/item/333695-o-rolos-tou-kaliou-stin-ypertasi#ixzz3kQ4x1X9y

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :