ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΟΜΒΑ! Τι συμβαίνει πραγματικά με αυτό το τραγούδι; Τώρα όλα καταρρίπτονται… [video]

Εχθές οδηγώντας ακούγοντας ραδιόφωνο, ένας κύριος ζήτησε το παραπάνω τραγούδι γιατί όπως είπε όταν το ακούει ανατριχιάζει.... Το τραγούδι έπαιξε και είπα να παρατηρήσω καλύτερα τους στίχους και τα νοήματα που βγάζει, και κάνει κάποιον να ανατριχιάζει.

Δακρύσαμε...

Πονέσαμε...

Αλλά νιώσαμε περήφανοι...

Τώρα όλα καταρρίπτονται...

Πριν λίγο η ομάδα μας έλαβε mail. Ήταν όλα ένα οργανωμένο σχέδιο των δανειστών; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Να σταθώ στα πόδια μου” Μοιάζω με βομβαρδισμένο τοπίο

με ένα στιχάκι που είναι μουτζουρωμένο

στης ζωής το τελευταίο θρανίο

και με πουλί ξενιτεμένο…

Έχω πείσμα και γερό το στομάχι

σαν το Παύλο με την κάλπικη λύρα

την αγάπη που έχω δώσει δε πήρα

έτσι το θέλησε η μοίρα….

Άντε να σταθώ στα πόδια μου

μετά από τόσα χτυπήματα

έχω ξεχάσει τα βήματα

μα δε με πέρνει να πώ δε μπορώ

πρέπει να μπώ στο χορό…

Μες το κόσμο μεγαλώνω τον άπονο

ποιός στ΄αλήθεια πέρνει αυτό που του αξίζει

δε το θέλω μα μου βγαίνει παράπονο

γιατι η ρόδα δε γυρίζει… Κατ΄αρχήν οι καλλιτέχνες είναι σπουδαίοι και το αποτέλεσμα είναι υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα. Στα κουπλέ περιγράφει την πραγματικότητα που βιώνουμε με πολύ δυνατό στιχουργικά τρόπο, και εκεί που θα περίμενες στο ρεφρέν να ακούσεις κάτι επαναστατικό, ξεσηκωτικό δυστυχώς βγάζει έναν ακατανόητο ραγιαδισμό (τα κεφάλια μέσα δηλαδή, τι θέλετε τώρα… σκάσε και κολύμπα)

Και όλοι ξέρουμε ότι σε όλα τα τραγούδια αυτό που μένει είναι το ρεφρέν!

3.000.000 views youTube πέρασε κι αυτό στο DNA μας, για να μας καθοδηγήσει για το πως πρέπει να συμπεριφερθούμε στην τραγική πραγματικότητα :

”δε με πέρνει να πώ δε μπορώ,. πρέπει να μπώ στο χορό…” Ο χορός βέβαια δεν είναι αυτός που εμείς πρέπει να στήσουμε γιατί δεν έχει υπάρχει! Είναι αυτός που έχουν στήσει οι δανειστές και εμείς πρέπει απλά να μπούμε μέσα και να χορέψουμε!

Είναι τραγικό που ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας είναι ηχηρά απών από την νέα πραγματικότητα. Θυμάμαι ότι ακόμα και η Αλεξίου στο Σύνταγμα τραγούδησε ερωτικά τραγούδια στο μοναδικό σύμβολο επανάστασης και αγώνα που είδαμε στη χώρα, τις καθαρίστριες. Να επανέλθω, και να πω ότι αν οι καλλιτέχνες του παραπάνω τραγουδιού εξυπηρέτησαν περίεργο σκοπό, μπράβο! έχουν κάνει καλή δουλειά…

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :