Ιταλικό Πανετόνε

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό για τους Ιταλούς, που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να φτιάχνουμε κι εμείς τις γιορτινές μέρες. Κάτι ανάμεσα σε γλυκό ψωμί και τσουρέκι, όποιος κι αν είναι…ο τόπος καταγωγής του, αγαπάμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας. 600 γρ.

σκληρό αλεύρι 100 γρ. μαγιά φρέσκια 150 γρ. βούτυρο 3 αβγά 150 γραμμάρια ζάχαρη 20 γρ. κεράσι φρουί γλασέ 20 γρ.

πορτοκάλι φρουί γλασέ 20 γρ. δαμάσκηνα φρουί γλασέ 20 γρ. σταφίδες 75 γρ. νερό Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακκούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακκούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατόπιν τα φρούτα και τέλος τα αβγά και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού. Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο. Εναλλακτικά, σκεπάζουμε τις φόρμες και τις αφήνουμε για περίπου δύο ώρες σε ζεστό χώρο μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ο

C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :