Το λαχανικό που μας αποτοξινώνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση!



Είναι κατά κοινή ομολογία από τα λαχανικά που οι περισσότεροι δεν το θα προτιμήσουν για σαλάτα στο τραπέζι τους... Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, σίγουρα θα κάνουν και τους πιο δύσπιστους από εσάς να αναθεωρήσουν και να αρχίσουν να τρώνε πιο τακτικά το συγκεκριμένο λαχανικό. Ο λόγος σύμφωνα με το onmed, γίνεται για το μπρόκολο και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας, αφού, εκτός των άλλων, τον βοηθάει να αποβάλλει υψηλές ποσότητες βενζολίου και ακρολείνης, γνωστών καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα επιβλαβών για το αναπνευστικό του σύστημα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Ειδικότερα το μπρόκολο, ωστόσο, είναι μια πλούσια πηγή γλυκοραφανίνης, μιας χημικής ουσίας που βοηθάει στην παραγωγή σουλφοραφάνης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σουλφοραφάνη αυξάνει τα ένζυμα που βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να αποβάλλει ρυπογόνες ουσίες, όπως το βενζόλιο και η ακρολείνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 291 συμμετέχοντες (62 άντρες και 229 γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών) από περιοχές στην Κίνα, όπου καταγράφονται ιδιαίτερα μεγάλες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ανάλυση στο αίμα και τα ούρα των συμμετεχόντων έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά μπρόκολο παρουσίασαν 61% μεγαλύτερες εκκρίσεις βενζολίου και 23% μεγαλύτερες εκκρίσεις ακρολείνης από τον οργανισμό τους καθ' όλη τη διάρκεια των 12 εβδομάδων που διήρκεσε η έρευνα.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :