ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑΤΟ-Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν εισβολή στην Συρία - Ν.Μεντβέντεφ: "Θα έχουμε Γ'ΠΠ αν εισβάλετε"! (φωτό, vid)

Θα μας παρασύρει σε παγκόσμιο πόλεμο ένα κράτος απολίτιστων μογγόλων, η Τουρκία; Τι υποχρέωση έχει το ΝΑΤΟ να στηρίξει τα ιμπεριαλιστικά της τερτίπια;

EFENPRESS Eισβολή στην Συρία τις επόμενες εβδομάδες υπό τον "Ισλαμικό Συνασπισμό" των 34 χωρών, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εκπροσώπησε τον "Ισλαμικό Συνασπισμό"!

Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Υπουργίου Άμυνας της Σ.Αραβίας, στρατηγός Ahmed Asiri σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση "μη αναστρέψιμη".

Οι δύο αυτοί μήνες θεωρούνται απαραίτητοι όπως είπε για να "ολοκληρωθούν οι διπλωματικές προσπάθειες σχηματισμού του Συνασπισμού κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας".

Η απάντηση από την Μόσχα, ήρθε άμεσα, από τα πλέον επίσημα χείλη και ήταν κεραυνός: "Οποιοδήποτε ξένο κράτος εισβάλλει στην Συρία, αυτό θα (μπορούσε να) πυροδοτήσει Παγκόσμιο Πόλεμο"!

AFP news agency

AFP UPDATE Russia PM warns foreign offensive in Syria could* spark 'world war' http://u.afp.com/ZefY

8:32 μ.μ. - 11 Φεβ 2016 116116 Retweet 2323 "μου αρέσει" διόρθωση από Efenpress Ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman, διάδοχος του θρόνου και Υπουργός Άμυνας, συναντήθηκε με τους Υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και τους ενημέρωσε για το επιχειρησιακό σχέδιο. Επίσης είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Michael Fallon, την Ιταλό υπουργό Άμυνας Roberta Pinotti,

τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Α.Carter, και την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας

Ursula der Line. Οι δύο μήνες δεν θεωρούνται τυχαία ημερομηνία καθώς ο "Ισλαμικός Συνασπισμός" συνεδριάζει μέσα στον Μάρτιο για τελικά επιχειρησιακά σχέδια. Ο "Ισλαμικός Συνασπισμός" δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αποτελείται από 34 κράτη εκ των οποίων 17 Αραβικά σουνιτικά-δορυφόροι της Σ.Αραβίας. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την σειρά του κατά την διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό φόρουμ στην Άγκυρα απείλησε για ακόμη μια φορά λέγοντας "η υπομονή μας στην Συρία τελειώνει και τότε θα δράσουμε". Επιπλέον κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν για "μαζικές σφαγές" στην Συρία. Κατηγόρησε ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας ότι δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την "εθνοκάθαρση" στην Συρία. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ζήτησε εκ νέου από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ "ζώνη ασφαλείας" στην βόρεια Συρία 25-30 μίλια νότια από τα τουρκικά σύνορα μαζί με "no fly zone" με την Γαλλία να υποστηρίζει σθεναρά αυτό το αίτημα. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου με την σειρά του απείλησε ότι η Τουρκία θα πλήξει το PYD στην Συρία αν απειληθεί από ενέργειες του. Αν μια απειλή κατευθυνθεί προς εμάς, θα χτυπήσουμε στην Συρία όπως κάναμε στο Ιράκ" τόνισε. Το Ιράν με την σειρά του προειδοποίησε την Τουρκία για τις "αναπτυγμένες σχέσεις της με την Σαουδική Αραβία" και τόνισε πως το Ριάντ είναι μία "από τις χαμένες χώρες στην περιοχή". Να είστε προσεκτικοί! Μην στοιχηματίζετε στους ηττημένους " είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ibrahim Rahmanpour. pronews

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :