ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Μουσουλμάνος ευχήθηκε "Καλό Πάσχα" στους χριστιανούς και δείτε τι του έκαναν

Λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο 40χρονος Asad Shah, Πακιστανός μικρομπακάλης στη Γκασκώβη της Σκωτίας, θέλησε να ευχηθεί... χρόνια πολλά στους χριστιανούς.«Καλή Μεγάλη Παρασκευή και Καλό Πάσχα στην πολυαγαπημένη μου χριστιανική πατρίδα» είχε γράψει στην σελίδα του στο facebook. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο δρόμο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν επέζησε.

Η βαθιά συγκίνηση που κατέλαβε τους κατοίκους της γειτονιάς όπου έμενε στη Γλασκώβη έγινε ανησυχία όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πιθανότατα «η δολοφονία του οφείλεται σε θρησκευτικές προκαταλήψεις». Μια έρευνα ξεκίνησε και συνελήφθη ένας άντρας 32 ετών, ο Tanveer Ahmed, με καταγωγή από τα βόρεια της Αγγλίας, μουσουλμάνος και ο ίδιος, και δικάστηκε στις 5 Απριλίου.Ο Asad Shah δεν ήταν ένας τυχαίος μουσουλμάνος. Ηταν μέλος της μειονότητας ahmadie, η οποία ζητάει την θρησκευτική ανοχή, την μεταρρύθμιση του Ισλάμ και δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό για τον Ιησού. Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Σκωτίας Daily Record, ο εν λόγω μπακάλης είχε ανεβάσει το 2014 και δύο βίντεο με συνθήματα ειρήνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Τα βίντεό του είχαν ξαναπαιχθεί με άλλους διαλόγους και τίτλο « Asad Shah, ο ψευδοπροφήτης» από μια ομάδα μουσουλμάνων που μάχεται τους οπαδούς του φιλειρηνικού κινήματος των αχμαδιστών. Εξάλλου, μετά τη δολοφονία του κυκλοφόρησαν μηνύματα χαράς για τον θάνατό του και τα πόσταρε και η

Khatme Nubuwhat Academy, ένα κίνημα που έχει στόχο την καταγγελία των αχμαντί. Πολλά βρετανικά ΜΜΕ έγραψαν παλιότερα για αυτή την οργάνωση, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, και έχει δημοσιεύσει κείμενα με τα οποία καλεί στη δολοφονία των αχμαντί.Η σέκτα των αχμαντί είναι παρούσα στο Πακιστάν, στην Ινδία, στη Νιγηρία και είναι ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα του Ισλάμ. Ιδρυτής του είναι ο Mirza Ghulam Ahmad, ο οποίος ζούσε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Penjab, και παρουσιαζόταν ως ένας προφήτης που τον είχε στείλει ο Αλάχ για να αναβαθμίσει το καθαρό Ισλάμ και να σταματήσει κάθε πόλεμο θρησκειών. Αυτή η πίστη των αχμαντί σε έναν νέο «μεταρρυθμιστή» Προφήτη τους κάνει να θεωρούνται αιρετικοί από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι τους καταπιέζουν και τους καταδιώκουν σε πολλές χώρες της Δύσης.

Η έδρα των αχμαντί βρίσκεται επίσης στο Λονδίνο από τότε που η κυβέρνηση τους εξεδίωξε από το Πακιστάν, το 1984, και ένας νόμος τους απαγόρευσε να αποκαλούνται μουσουλμάνοι.Στη Γλασκώβη, ο Asad Shah ήταν δραστήριο μέλος αυτού του κινήματος, ενώ 500 περίπου μουσουλμάνοι θεωρούνται οπαδοί του κινήματος στη Σκωτία.

Στο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει, ο πακιστανός μπακάλης είχε μουσουλμανικά γένια, φορούσε ένα μουσουλμανικό καπέλο και προσευχόταν «για όλη την ανθρωπότητα». «Ας ακολουθήσουμε το πραγματικό μονοπάτι του πολυαγαπημένου Ιησού Χριστού και ας πετύχουμε αυτό που χρειάζεται στους δύο κόσμους» έλεγε το τελευταίο του μήνυμα για το Πάσχα 2014.Ναι, τον σκότωσαΟ άντρας που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του φιλήσυχου μπακάλη ομολόγησε πράγματι την δολοφονία του. Ο Tanveer Ahmed, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και ο δικηγόρος του ανακοίνωσε:"Ο πελάτης μου Tanveer Ahmed μου έδωσε εντολή να διαβάσω στον τύπο τα ίδια τα λόγια του. Ολα συνέβησαν για έναν και μόνο λόγο και δεν υπήρξαν άλλα αίτια ή άλλα κίνητρα. Ο Asad Shah διέδιδε ότι το μήνυμα του προφήτη Μωάμεθ το κατείχε καλύτερα εκείνος και έλεγε ότι ο ίδιος είναι προφήτης".Ο δολοφόνος αριστερά:Κάτοικοι της Γλασκόβης κάνουν τελετή μπροστά στο μπακάλικο του άτυχου Πακιστανού:

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :