Δεν θα πιστεύετε γιατί ρίχνουν παλιά βαγόνια στον Ωκεανό

Περισσότερο από 50% του οξυγόνου μας το οφείλουμε στον Ωκεανό. “Κουβαλάει” πάνω από το 95% του νερoύ του πλανήτη μας και έτσι φιλτράρει από την ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες άνθρακα...

Μέσα του κατοικούν εκπληκτικά πλάσματα καθώς και μεγάλου μεγέθους θηλαστικά τα οποία τρώνε πλαγκτόν. Πέρα από όλα αυτά όμως ο Ωκεανός εκτός από πανέμορφος και συνάμα τρομαχτικός, είναι και πηγή τεράστιας σημασίας για την οικονομική ζωτικότητα. Δυστυχώς όμως το ανθρώπινο είδος δεν σέβεται όλο αυτό το μεγαλούργημα και κάθε μέρα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μολυνθούν τα νερά γρηγορότερα.

Σίγουρα κατανοούμε ότι αν συνεχίσουμε με αυτόν το γοργό ρυθμό, πολύ σύντομα ο πανέμορφος πλανήτης μας θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά. Όπως είδατε λοιπόν και τον τίτλο του άρθρου, στην Νέα Υόρκη φορτώνουν παλιά βαγόνια τρένων σε μεγάλα πλοία φορτηγά και τα πετούν στην μέση του Ωκεανού.

Θα αναρωτιέστε γιατί άραγε; Η εταιρία Metropolitan Transportation Authority δέκα χρόνια τώρα έχει πετάξει περίπου 2.500 βαγόνια και ο λόγος είναι ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο camping! Πριν πετάξουν τα βαγόνια μέσα στο νερό, έχουν φροντίσει να αφαιρεθούν τα καθίσματα, τα παράθυρα και κάποια ακόμα πράγματα! Και σίγουρα θα ρωτήσετε ξανά ναι αλλά γιατί να το κάνουν αυτό; Μόλις λοιπόν τα βαγόνια αδειάσουν, τα πανέμορφα κοράλλια τα βρίσκουν σαν τις καταλληλότερες επιφάνειες για την ανάπτυξη τους.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :