Η πιο χειμωνιάτικη μακαρονάδα. Plus: Τι είναι το «kale»;

Σήμερα ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό. Κάτι που δεν θα ήθελε πολύ χρόνο, αλλά θα εντυπωσίαζε τον ουρανίσκο μου! Διαβάζοντας, λοιπόν, στα παλιά βιβλία μαγειρικής βρήκα μια...

συνταγή για χειμωνιάτικη μακαρονάδα με kale. Τι είναι αυτό, ούτε που ξέρω! Ευτυχώς, ρώτησα, έψαξα και βρήκα! Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λαχανίδα! Μια λαχανίδα, η οποία όπως ανακάλυψα κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στα περίφημα super foods. Υπάρχουν, μάλιστα, αρκετά είδη. Μωβ, πράσινο, σγουρό, ίσιο. Στην όψη μοιάζει με τα φύλλα του μπρόκολου, ενώ η γεύση του είναι αρκετά έντονη και θυμίζει λίγο το λάχανο. Πέρα από την ομορφιά και τη γεύση του είναι μια από τις τροφές με την μεγαλύτερη θρεπτική πυκνότητα, όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Οπότε ξεκινήστε και σεις να το καταναλώνετε από σήμερα κιόλας. Εμείς σας δίνουμε μια απλή, αλλά νοστιμότατη πρόταση! Υλικά: 1 μεγάλο πράσο 6 σκελίδες σκόρδο 2 μεγάλα kale 500 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ. πέννες 100 γρ. παρμεζάνα Εκτέλεση: Καθαρίστε και κόψτε το πράσο στα δυο και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Βράστε αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα το σκόρδο και το πράσο. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά και μετά προσθέστε το kale. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, ακριβώς! Αφαιρέστε τα λαχανικά από το νερό και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με το λάδι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένας πουρές. Αν είναι πολύ στεγνός προθέστε λίγο βραστό νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση. Εν τω μεταξύ στο νερό που έχει μείνει βράστε τα ζυμαρικά, όπως θα κάνατε κανονικά! Στραγγίξτε και ξαναρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Προσθέστε τον πουρέ και αφήστε να σιγοβράσει για λίγη ώρα σε χαμηλή φωτιά (περίπου μισό λεπτό). Όταν ξεκινήσει να ξαναβράζει αφαιρέστε από την φωτιά και τρίψτε μέσα λίγη παρμεζάνα. Σερβίρετε με περισσότερο τυρί και καλή όρεξη! Πηγή

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :