Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Μονάδα Εντατικής Νεογνών λόγω ΚλεμπσιέλλαΣταματούν, προσωρινά, οι εισαγωγές νεογνών στη ΜονάδαΕντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης μετά τον θάνατο τριών νεογνών που προσβλήθηκαν από το...
μικρόβιο Κλεμπσιέλλα. Άλλα τέσσερα παιδιά – και όχι έξι, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες τη Δευτέρα – που νοσηλεύονται στη Μονάδα έχουν προσβληθεί από τον παθογόνο μικροοργανισμό.

Τη σύσταση να κλείσει σε νέες εισαγωγές η κλινική έκαναν οι αρμόδιοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά την εμφάνιση συρροής κρουσμάτων μικροβιαιμίας από Κλεμπσιέλλα, από την οποία προκλήθηκε πνευμονία σε νεογνά που νοσηλεύονταν στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου. Τρία παιδιά, όπως είναι γνωστό, έχασαν τη μάχη με τον θάνατο.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν νεογνά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, με χαμηλό βάρος και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Τα υπόλοιπα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία.

Τη Μονάδα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι αρμόδιοι συνέστησαν αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησαν επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Επίσης, συνέστησαν προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα. Σημειώνεται ότι από τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε νέο κρούσμα.

...  
                                                                     -->          .....spitikomas.blogspot.gr .
trelokouneli.gr/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :